Kontordestinasjonen
hvor det også er hjerterom

Oslo Hospital har en helt spesiell plass i Oslos historie. Fra 1290 og helt frem til 2018 var det kloster- og sykehusdrift på den sentrale tomten i Gamlebyen. Nå oppgraderes eiendommen og i 2026 åpnes dørene til det som blir et helt spesielt sted, en kontordestinasjon ulikt alt annet.

De gamle hospitalbyggene rehabiliteres og sammen med et moderne nybygg danner de rammen for en komplett kontordestinasjon med alt det du forventer av fasiliteter. Viktigst er likevel at verdiene som området alltid har vært fundamentert på, de lever videre. Sosial bærekraft med fokus på omsorg, inkludering og fellesskap, er derfor noe som vil fortsette å kjennetegne området. Oslo Hospital blir et inkluderende fellesskap, både for virksomheter som ønsker å gjøre en forskjell i eget nabolag og internasjonalt, men også for den kulturelle smeltedigelen som utgjør Gamlebyen.

Oslo Hospital utvikles i tett samarbeid mellom Allstad Næringseiendom, Stiftelsen Oslo Hospital og områdets største leietaker, Kirkens Hus.

Bygges på grunnmuren av
gode verdier og en sterk identitet

Å gå gjennom porten på Oslo Hospital, er som å gå flere hundre år tilbake i tid. De historiske sykehusbyggene skaper sammen med de koselige gårdsrommene og den fantastisk hagen et unikt og historisk bymiljø.

Videreutviklingen av området gjøres derfor så omtenksomt så mulig. Eksisterende bygg, områdets egenart og den sterke identiteten tas var på, samtidig som nybygget rammer inn hospitaltomten og fullfører den gamle klostergården. Samspillet mellom nytt og gammelt, gjør Oslo Hospital til et fantastisk sted å være både for leietakere og beboerne i nærområdet.

Ingenting kan sammenlignes med Oslo Hospital. Den fantastiske historien, de vakre byggene og de nydelige hagene og gårdsrommene gjør dette til et helt unikt prosjekt.

– Maja Egge Šipuš, TRANSBORDER STUDIO

Fra lukket til en levende del av byen

Fra å være et sted, lukket for befolkningen, så åpnes nå Oslo Hospital opp med nye og inkluderende møteplasser. Den ærverdige Hospitalhagen, som bugner av epletrær, skaper sammen med de indre gårdsrommene et nytt uterom for byens befolkning. Sammen vil de rehabiliterte byggene og nybygget, skape en ny arena for vennskap, fellesskap og samhandling.

I Oslo Hospital kommer det en kaffebar, kolonial og kanskje en blomsterbutikk. Det legges til rette for lek og aktiviteter for barn og unge, men også for byens eldre. I Oslo Hospital skal folk møtes, på tvers av generasjoner og kulturer.

Fortid og fremtid syes sømløst sammen

Historien spiller hovedrollen også i videreutviklingen av nye Oslo Hospital. De gamle hospitalbyggene oppgraderes til moderne kontorarealer med en sterk, historisk, identitet. Samlet har de historiske byggene et areal på cirka 6000 kvadratmeter.

Nybygget blir et moderne kontorbygg på cirka 7000 kvadratmeter. Her kommer personalrestaurant, møteromssenter og et utadrettet areal med café, mm. Ny og gammel bygningsmasse knyttes sømløst sammen, og ferdig utviklet vil Oslo Hospital ha et samlet bygningsareal på vel 13.000 kvadratmeter. 

Gråsteinsbygningen og Administrasjonsbygningen, skal fortsatt benyttes som kontorer og vil rehabiliteres på et senere tidspunkt. Gamlebyen kirke har i flere år blitt brukt av Kirkens bymisjon, men fremtidens bruk er enda ikke bestemt. Her kan det komme en ny kulturscene, men det som er sikkert er at kirken vil ha en sentral plass i nye Oslo Hospital.

Å få være med å løfte frem historien og samtidig foredle den gamle hospitaltomten, er utrolig morsomt å få være med på. Dette blir en perle for byen.

Daglig leder i Allstad Næringseiendom AS og styreleder i Ekebergveien 1 AS, Bernt Nordby Skøien

Et levende kulturminne

Oslo Hospital representerer noe av Oslos eldste kulturhistorie. Utviklingen av hospital-anlegget har skjedd gradvis opp gjennom historien, noe som har gitt et helt særegent og sammensatt bebyggelsesmønster. Med stor respekt for området og byggenes historie, skal de gamle hospitalbyggene nå oppgraderes for å tilfredsstille kravene til moderne leietakere. Ved å fortsette å bruke eksisterende bygg og grøntarealer sikrer vi denne arven for fremtiden.

Les mer om historien

Stiftelsen Oslo Hospital

Det er Oslo Hospital og Allstad Næringseiendom som utvikler nye Oslo Hospital. Stiftelsen ble opprettet av kong Christian III i 1538 og de drev i mange år sykehus og herberge for fattige og syke som ikke selv hadde familie til å a seg av dem. På 1700-tallet begynte hospitalet å ta imot psykisk syke, en drift som i praksis fortsatte helt frem til 2018 da sykehusdriften ble avviklet. Utviklingen som nå skjer, handler om å fylle den historiske hospitaltomten med nytt innhold. 

Ønsker du å få mer informasjon?

Kontakt megler